Германия одобри доставката на 178 танка Леопард 1 за Украйна, съобщава

...
Германия одобри доставката на 178 танка Леопард 1 за Украйна, съобщава
Коментари Харесай

Германия дава 178 танка Леопард на Украйна, но най-рано през 2024 г.

Германия утвърди доставката на 178 танка " Леопард 1 " за Украйна, съобщава в. " Шпигел ".

Германското издание показва, че Федералният съвет за сигурност е одобрил износа на бронираните машини по-рано тази седмица, като решението беше официално обявено този следобяд.

Част от новите танкове ще бъдат доставени на Киев това лято, само че множеството от тях се чакат не по-рано от 2024 година

Новината идва дни след утвърждението на първата група танкове от същия модел. Освен това по-рано английският министър на защитата Бен Уолъс разкри, че Англия ще изпрати 14 английски танка " Чалънджър 2 " в допълнение към пратката от 31 съществени бойни танка " Ейбрамс " от Съединените щати.

На 25 януари германското правителство официално разгласи, че ще изпрати 14 танка " Леопард 2 "  на Украйна и удостовери разрешението на други съюзнически страни да изнасят тези бронирани машини.

От своя страна Кремъл предупред за допустима ескалация на войната заради  " извънредно рисковото "  решение на Берлин.

От месеци Украйна приканва Запада да ѝ изпрати съществени бойни танкове, които биха дали на силите ѝ огнева мощност, отбрана и подвижност, с цел да пробият съветските отбранителни линии и да преминат през окупираните от нашествениците територии.

Двадесет армии по целия свят разполагат с " Леопард ", които са немско произвеждане.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР